MVO, Mens en Milieu

Meedoen aan de BOVAG Autobedrijf van het Jaar 2018-2019 verkiezing heeft mij (Marga ten Have) doen nadenken over wat ons autobedrijf onderscheid andere autobedrijven.

6 Juni 2018 zijn we genomineerd in de halve finale (nominatie), dit smaakt naar meer en we willen natuurlijk door naar de finale. Onze BOVAG rayonmanager Jos Overmars heeft ons al ingefluisterd wat punten kan opleveren: Duurzaamheid, MVO en Visie. Als ik daar dan op google kom ik het volgende tegen ISO 9001, ISO 14001, KPI's, Stakeholders, Erkend Duurzaam, CO2 footprint, enz.

Dus ik ben begonnen alles maar eens op een rijtje te zetten en ongetwijfeld is de lijst niet compleet en zal die in de toekomst nog verder worden uitgebreid. Gelukkig weten we ons daarin gesteund door BOVAG en Autofirst, maar ook door bijvoorbeeld de OVL (Ondernemers Vereniging Lemelerveld) waar mee we nu bijvoorbeeld energie en afvalverwerking collectief inkopen.

Deze lijst "Autobedrijf ten Have Mens en Milieu feiten" heeft tot doel u als klant te laten zien dat we serieus nadenken over wat we doen en hoe we dat dan doen.

Autobedrijf ten Have Mens en Milieu feiten

Uw beoordelingen helpt mensen een keuze te maken als zij opzoek zijn naar een autobedrijf. Ondertussen hebben 112 mensen een beoordeling over ons en ons bedrijf gegeven via Klantenvertellen en onze score is een 8,9. Daar zijn we heel blij mee.

Wij zijn een SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf. 

Naast de APK bevoegdheid, eerste monteurs diploma's hebben onze monteurs vele cursussen gevolgd via Autoniveau en behaalden ze al vele certificaten.

Sinds 11 mei 2018 zijn wij in het bezit van een AVG (Europese privacy wetgeving) verklaring, door ons ingevuld en door BOVAG opgemaakt. Wij verzamelen klantnamen, adres, mail en telefoonnummer en dat in combinatie met al uw autogegevens die voor ons van belang zijn om goed aan uw auto te kunnen werken. De email adressen in ons systeem worden gebruikt voor het versturen van digitaal nieuwsbrieven. Wenst u geen nieuwsbrief te ontvangen, kunt u zich altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief. 

Energie kopen wij collectief in via de OVL bij een energie maatschappij die energie opwekt in de natuur, uit zon, wind, water of biomassa; 100% groen.

Rest afval wordt ook collectief met OVL geregeld en opgehaald door een bedrijf dat de benodigde certificaten (27 staan er op hun site genoemd, o.a. ISO9001 en ISO14001) heeft en er voor zorgt dat alle wet- en regelgeving op het gebied van milieu en veiligheid wordt nageleefd.

Oude banden worden netjes opgehaald door een bedrijf dat RecyBEM en ISO9001 gecertificeerd is. En omdat wij de oud-voor-nieuw-balans bandenadministratie goed bijhouden, zijn wij BEM OKÉ.

Oude accu's worden opgehaald door een bedrijf dat in bezit is van ISO9001 en ISO14001 en MRF keurmerk 2017-2018, VIHB certificaat 2014-2019 en Erkend Duurzaam 2018/2019.

Afgewerkte olie en filters worden door een bedrijf opgehaald dat in het bezit is van ISO9001:2008 en ISO14000:2004 en streeft naar nauwkeurige opvolging van de Wet Milieubeheer, het Landelijk Afvalbeheer Plan en de voorschriften in de verleende vergunningen.

Oud ijzer, aluminium en koper verzamelen we appart en gaan naar de oud ijzer handelaar. De ze oud ijzer handelaar heeft het MRF keurmerk en een NIWO vergunning. Daarnaast gaat jaarlijks ook een deel van het oud ijzer naar Scouting de Verbinding Lemelerveld. Hiermee sponsoren wij deze vereniging.

Oud papier en karton brengen we maandelijks weg voor het goede doel; de Lemelerveldse Scholen.

Textiel gaat in de Curitas container op ons terrein, waar u ook gebruik van kunt maken.

Sinds februari 2019 rijden er 2 buurtbussen op de route Lemelerveld, Luttenberg, Raalte. 's nachts staan deze bussen bij ons op het terrein en is bij ons het wisselpunt voor de vele vrijwilligers die de bussen rijdend houden.

Ook het Sukerbietenfeest sponsoren wij, en omdat iedere sponsor is gekoppeld aan een onderdeel van het sukerbietenfeest wordt er volgend schooljaar voor ons een App gemaakt door de studenten van Adventus. Deze app voorziet u van alle informatie betreffende het Sukerbietenfeest. 

 

 

 

 

 

Bovag garantie

Occasions

Bekijk hier de occasions van
AutoFirst Ten Have.

Lees meer
Bovag garantie

Afspraak-maken

Maak direct online een afspraak met AutoFirst Ten Have!

Lees meer
Bovag garantie

Bandenwissel!

Het is tijd om uw winterbanden te vervangen! Lees hier waarom.

Lees meer