Nieuws

Nieuws

Data lek bij de RDC

25 maart 2021

Vandaag werdt bekend dat de gegevens van vele autobezitters op straat liggen. In de nieuwsbrief van de BOVAG las ik dat het de gegevens uit het DM-systeem van Caremail van de RDC betreft.

Wij Autobedrijf ten Have maken geen gebruik van de dienst Caremail. De APK uitnodigingen aan onze klanten versturen we namelijk zelf per post of per mail. Dus als uw gegevens niet bij andere autobedrijven, die wel gebruik maken van Caremail, bekend zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Vergunning aanvraag

2 maart 2021 

Tijd voor vergroting van ons pand. De vergunning aanvraag is een gedaan. 

Meepakk'r

24 november 2020

Cor heeft dé naam voor onze aanhanger bedacht; Meepakk'r (evt. Meepakkar). Er waren ons vele mooie namen bedacht, dus het was nog moeilijk kiezen. Iedereen bedant voor het meedenken!

De bedachte namen; Aanklikmaatje, Achterbliever, Auto second, Bakkie met 'n dakkie, Chef trekhaak, De huurbuur, De huurhanger, De kar van Mar co&ga, De slepkoare, De stalker, De Swaip, Haak aan, Have a bak, Have a huifkar, Havekarre, Haverkar, Huur een ten huif(je), Klikmaatje, Lastbak, Marcore, Meepakk'r, Op1lijn, Schuive met die huif,  Schumacher, Sleepbak, Sleepkar, Sleepmaatje, Sleurbak, Ten Haafje, Ten Huifje, Trek&Slep, Tweety, Vlugge Japie, Vrachtmacht, Yellow Bull_bak en Zwaan-Kleef-Aan.

Verzin een naam en win 

23 oktober 2020

We hebben een aanhanger van Kentekenloket voor de verhuur. Dus onze Pak'n bak is verdwenen en de nieuwe aanhanger komt daarvoor in de plaats. Nu zijn we opzoek naar een pakkende naam voor deze boedelbak/pak'n bak/aanhanger. En we vragen uw hulp daarbij. Heeft u een leuke naam bedacht, stuur die dan naar info@autobedrijftenhave.nl. Degene met de meest pakkende naam wint de Ferrari en een RedBull pet (zie de foto's hierhonder).We zijn heel benieuwd naar uw inzendingen.

 

EV experience Zandvoort

2 oktober 2020

Onze monteurs Bas en Bart zijn naar de beurs EV experience in Zandvoort geweest. Een beurs waar van alles rondom elektrisch rijden te zien en te ervaren was. Verschillende EV-autofabrikanten en leveranciers van toebehoren waren aanwezig. Bas en Bart mochten rondrijden op het nieuwe circuit. Op de foto's hieronder zie je hoe glooiend het circuit is, toch blijft het rijden bijna geluidloos. De accu's in de EV's worden steeds beter, 400 km is nu de standaard actieradius. 

     

Niet alleen in auto's hebben ze gereden, ook op brommers, scooters en in een zogenaamde carver driewieler. De oldtimer Porche 911 op de foto hieronder was volledig electrisch gemaakt.  Wilt u ook ervaren hoe elektrisch rijdt, we hebben een 100% elektrische leenauto, een Nissan Leaf.

   

Verrast met een mooie bokaal

28 juli 2020

Vandaag werden we verrast met een mooie bokaal. Gert Jan Kole en Hans Elings van Kentekenloket kwamen deze aan ons overhandigen. We mogen ons Kentekenloket van het jaar 2020 van Overijssel noemen. De winnaar Kentekenloket Nederland 2020 is Autovakmeester De Soester uit Soest geworden.

 

Finalisten Kentekenloket van het jaar 2020

10 februari 2020

Op basis van een voorselectie is per provincie één Kentekenloket geselecteerd. En wij zitten daar tussen! Binnen kort komt W&D Consultants en maakt een rapport op. De uiteindelijke winnaar wordt 19 maart door de vakjury bekend gemaakt en ontvangt de prachtige Kentekenloket aanhanger. Dus het is nog spannend. De 12 finalisten zijn:

 • Autocrew Jawad uit Assen
 • Autobedrijf de Keizer uit Almere
 • Autobedrijf Rikkers uit Wolvega
 • Carprof van Duren uit Arnhem
 • Harry Kuper uit Siddeburenkenteken overschrijven
 • Auto Koen uit Nederweert
 • Autovakmeester vd Locht uit Uden
 • Autobedrijf Pars Rasol uit Den Helder
 • Autofirst ten Have uit Lemelerveld
 • Autovakmeester De Soeser uit Soest
 • Autobedrijf Cobeena uit Kapelle
 • Garage Steyger uit Voorschoten

 

 

Elektrische voertuigen onderhouden, repareren en opladen

 27 november 2019

De vlag kan uit, vandaag werd alles gecontroleerd door Ruud Beukers van EDGe Mobility. En alles is dan

 • -de diploma's en centificaten van onze monteurs,
 • -de gereedschappen speciaal voor onderhoud aan electrische en hybride voertuigen,
 • -de laptop met Remote Diagnostics,
 • -de oplaadpaal voor elektrische auto's,
 • -de elektische leenauto,-de NEN9140,
 • -het Risico-inventarisatie en -evaluatie rapport.

En ik ben heel trots op onze monteurs want alles is goed bevonden. Dus vanaf heden kunt u

 • -uw auto bij ons opladen
 • -uw auto laten onderhouden en repareren
 • -bij ons elektrische en hybride auto's aanschaffen
 • -bij ons een oplaadpaal  aanschaffen 

       

Sparen bij AVIA-Xpress                                               

25 oktober 2019

Bij iedere liter brandstof een spaarpunt ontvangen, dat kan nu ook bij AVIA Xpress tankstations. Dat is bijzonder, omdat er tot nu toe alleen bij bemande tankstaions gespaard kon worden, maar nu dus ook bij ons. Aan de zijkant van onze pomp kunt u een folder met daarop een spaarpuntenpas pakken. De spaarpuntenpas doet u eerst in en uit de automaat gevolgd door uw betaalpas. In de folder leest u, waarvoor u kunt sparen.

  

Ontknoping Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar Verkiezing

10 oktober 2019

De grote winnaar dit jaar is Carprof Valentijn uit Zaltbommel, dit werd bekend gemaakt tijdens het Bovag jaarcongres en Marco en ik (Marga) waren erbij. In juli werden de beste 3 bedrijven uit de 10 finalisten al bekend gemaakt. Wij zaten daar net als vorig jaar helaas niet bij. Wel Autobedrijf Reusink uit Goor en Carteam Uithoorn uit Uithoorn en dus Carprof Valentijn.Bovag gaat weer een een bezoek voor ons Bovagleden organiseren bij de winnaar, het voorbeeld voor andere autobedrijven. Marco en ik zullen daar zeker heen gaan, wie weet doen we er ideeën op die we kunnen toepassen. 

Het thema van het jaarcongres was Wegwijs. 's Middags begon het congres al met keuze uit 17 verschillende onderwerpen, slechts 3 konden we er kiezen, dus Marco en ik scheiden ons en konden aan 6 deel nemen. Marco koos voor de meer technische onderwerpen en ik de meer algemene. En inderdaad we zijn weer bijgepraat en hebben weer gehoord wat de visie van BOVAG is op de toekomst en hun adviesen daarop. Wat er uitsprong was het electrisch rijden. Gelukkig hebben Marco en onze monteurs alle opleiding daarin al gevolgd, dus is het een kwestie van opschakelen en zo langzamerhand is dat tijd, want het dealergebonden onderhoud van de eerst verkochte elektrisch auto's is er af dus kunnen de onafhankelijke autobedrijven daar prima op inspelen.

Voor ons een extraatje omdat we bij de beste 10 hoorden, kregen we deze week de verslaglegging van de hele beoordeling van ons bedrijf in de Autobedrijf van het jaar Verkiezing toegestuurd. In deze beoordelingen een "foto" van ons bedrijf met wie, wat, hoe en waarom ons bedrijf is wat het is en ook de beoordelingen van de mystery-shoppers, -calls, -mails. Een behoorlijk verslag dat we gaan bestuderen en er zullen best wel weer punten in zitten waar wij mee aan de slag kunnen. 

E10

3 oktober 2019

Vanaf 1 oktober 2019 is zit er in Euro95 tot 10% bio-ethanol, voor die tijd was dat tot 5%. De E staat voor Ethanol en de 10 voor het maximale percentage. Bio-ethanol is gemaakt uit afval en/of landbouwgewassen en zorgt ervoor dat de CO2 uitstoot minder wordt. U kunt op E10check.nl kijken of uw auto geschikt is voor E10-brandstof.

Bart Freke onze nieuw monteur

5 september 2019

Bart is vanaf 1 augustus bij ons, werkzaam als BBL-er. Hij is al 2de monteur en doet nu de twee jaar durende opleiding tot 1ste monteur. In praktijk is dat gemakkelijk voor hem, omdat hij zo'n beetje is opgegroeit tussen auto's, bij Autofirst Freke in Mariënberg wel te verstaan. Maar bij je eigen vader leerling zijn, wordt niet aangeraden, dus voor ons een geluk, want onze vacature kon daarmee worden ingevuld.

Dat onderhoud en reparatie hem met de paplepel is ingegoten en dat hij al 2 jaar als BBL-er heeft gewerkt bij een ander autobedrijf, kunnen we goed merken. John onze leermeester en wij zijn zeer tevreden, omdat hij ons veel werk uithanden neemt. Een aanwinst voor ons bedrijf (voor zolang het duurt, want zijn ambitie laat zich natuurlijk raden).

Weer halve finalist

halve finalist autobedrijf vh jaar 2019 2020 Ten Have Lemerveld

13 juni 2019

Bizar en een grote verassing. Gisteren mochten we weer naar het BOVAG-huis in Bunnik vanwege de BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het jaar Verkiezing 2019-2020. En van de 3300 onafhankelijke autobedrijven horen we weer bij de beste 10, ongelofelijk!

Wie ons voor de verkiezing heeft aangemeld is voor ons een raadsel, maar we vinden het wel weer een hele grote eer. 

Iedereen die een review over ons via Klantenvertellen heeft geplaatst; heel erg bedankt. Vorig jaar een 8,9 en nu een 9,0. De jury heeft uw commentaren vast mee laten wegen.

De komende tijd staat ons weer van alles te verwachten; mystery shoppers in werkplaats en showroom, mystery telefoontjes en mail.

Begin juli bekend gemaakt welke 3 autobedrijven van de 10 doorgaan naar de finale en 8 oktober is de grote finale tijdens het BOVAG jaarcongres.

 

halve finalist autobedrijf vh jaar 2019 2020 Ten Have Lemerveld

 

Bas 12,5 jaar in dienst

5 november 2018

Van de zomer was Bas 12,5 jaar in dienst , dat moets natuurlijk gevierd worden. We zijn met z'n allen op pad geweest in een buggy. In anderhalf uur tijd hebben we mogen crossen in Buggy's. Soms ging het heel hard, soms ook expres niet; er zijn nu in de zandwegen rondom Ommen vele slinger- en remsporen te zien. Nadat we uitgewaaid waren hebben we een heerlijk buffet genuttigd. 

Ontknoping BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het jaar verkiezing 

10 oktober 2018

De winnaar van de BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2018-2019 verkiezing is Autobedrijf Haarhuis uit Geesteren (Ov). Zij zijn daardoor het voorbeeld bedrijf voor alle ander autobedrijven. Wij gaan daar zeker nog kijken, maar maakt u geen zorgen of verwacht niet van ons dat we uitgroeien naar een bedrijf met meer dan 20 werknemers, dat past niet bij ons.

 

Wij hebben nu ook de rappotages van ons bedrijf; van het 4 uur durende bedrijfsbezoek en van de beide mystery shoppers (sales en after sales) gekregen. Dit zijn rappotages van hoe ons bedrijf is en handelt met feiten cijfers die we zelf hebben aangedragen. Het zijn de rapporten die de jury beoordeeld heeft om uit de beste 10 de 3 finalisten te selecteren. Dus echte tips en trucks vinden we er niet in terug.

 

Vervolg Bovag Onafhankelijk Autobedrijf van het jaar verkiezing

18 juli 2018

Vanmiddag mochten we lunchen met Jos Overmars (Bovag rayonmanager) en Gerard en Hans Haarhuis van Autobedrijf Haarhuis Geesteren in Vriezenveen. Daar zouden we een belletje krijgen over of we wel of niet zijn geselecteerd van de halve finale naar de finale. Op datzelfde moment waren elders in het land alle halve finalisten van de BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het jaar 2018-2019 aan het lunchen met hun Bovag rayonmanager en wachtend op "het" telefoontje met "de" uitslag.

Helaas voor ons blijft het bij de halve finale, blijven we bij de beste 10 van Nederland. Autobedrijf Haarhuis mag zich wel finalist noemen, zij zijn door naar de finale en horen dus bij de beste 3 van Nederland, samen met De Dames van Hurkmans 's Hertogenbosch en Van de Nieuwenhuijzen Auto's Helmond. Bij hen komt de 5 koppige jury op bezoek, die ze nog verder aan de tand gaat voelen, om te bepalen wie de beste voldoet als BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf  en tevens het best past bij het thema: Grip. Grip op de klant, grip op online sales, grip op de werkplaats en grip op het team. Dat is het thema van het Bovag Jaarcongres 9 oktober. Dan wordt de winnaar bekend gemaakt.

Voor ons was het een prachtige ervaring om bij de beste 10 te horen. Ondertussen hebben we een idee wie de mystery shoppers zijn geweest, omdat diezelfde mensen ook bij Autobedrijf Haarhuis waren en dus toch wel wat opvielen. Het 4 uur durende gesprek met John de Vette van W&D consultants, die ons zoveel verschillende vragen stelde, heeft ons even van een afstandje naar ons bedrijf laten kijken en ons doen stil staan bij: wat is je visie, hoe zie je de toekomst, hoe ga je met klanten, personeel, sociaal media, duurzaamheid enz. om, maar ook wat is je loopbaan, hobby en heb je wensen. In oktober ontvangen we een rapport van de Bovag, waarin hun bevindingen over ons en ons bedrijf staan. We zijn benieuwd, want we kunnen er vast tips uithalen. 

Lees hierover meer op de Bovag site: Overijssel en Noord-Brabant leveren finalisten Bovag Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar

13 juni 2018 Er staat een stukje in de Lemelerveld over ons. Pagina 5 :  Lees meer...

11 juni 2018 En op Dalfsennet.nl. Lees meer...

We horen bij de beste 10

6 juni 2018

Vandaag waren Marco en ik (Marga) uitgenodigd in het BOVAG huis in Bunnik. Ik had ons opgegeven zonder dat Marco, John en Bas het wisten voor de verkiezing van het BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het jaar. En ja, vandaag is bekend geworden dat we bij de beste 10 van Nederland horen!!! Vakjury selecteert tien halve finalisten voor Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar.

Toen Jos Overmars (accountadviseur regio noordoost van BOVAG) ons vertelde dat we uitgenodigd werden om 6 juni naar het BOVAG huis te komen en Marco dus toen pas te horen kreeg dat ik ons had opgegeven, had hij daar niet veel zin in. "Wat een flauwekul, laat ons gewoon werken."

Maar nu hij vandaag persoonlijk van BOVAG voorzitter Gerard ten Buuren heeft gehoord hoe bijzonder deze nominatie is en dat er 3300 bij de BOVAG aangesloten onafhankelijke autobedrijven in Nederland zijn, voelt hij zich stiekem toch wel trots, denk ik.

Bij de opgave mocht ik mijn motivatie doorgeven, dat was gemakkelijk; ik ben hartstikke trots op onze monteurs John, Bas en Marco. Alle 3 eerste monteur met APK, niveau 4 en bijna verslaaft aan het volgen van cursussen. Onze kantine hangt vol met certificaten. Ze willen alle drie alle techniek in alle auto's begrijpen en alles kunnen onderhouden en repareren. Daarom wordt er ook telkens nieuwe apparatuur en nieuw gereedschap aangeschaft en gaan de gesprekken bijna altijd over auto's. Bijvoorbeeld over vreemde storingen, wat de oorzaak of juist het gevolg is. Natuurlijk heb ik vermeld dat jullie, onze klanten ons beoordelen met een 8,9 in de reviews van Klantenbeoordelingen.

Dus klanten, HEEL ERG BEDANKT voor al die reviews. Dat heeft zeker bijgedragen aan deze nominatie. De jury heeft gekeken naar de reviews van jullie, naar de uitstraling van ons bedrijf op onder andere de site en sociaal media. Binnenkort krijgen we bezoek van de jury en wordt ons bedrijf op nog veel meer punten bekeken en uiteindelijk wordt 9 oktober de winnaar bekend.

Dit gaat een heel mooi jaar worden, waarin we onze stinkende best gaan doen.

Nieuwe brug

14 mei 2018

Een tijdje terug heeft u al in onze nieuwsbrief kunnen lezen dat we een brug aan het verplaatsen waren om ruimte te maken voor de nieuwe brug die we gekocht hebben. Vandaag (14-5-2018) is het zover de brug wordt geplaatst. Het is een brug die groter is dan de anderen die er al staan, zodat we fijn kunnen werken aan ook de grootste kampers, grote bedrijfsauto's en kleine vrachtwagens.

 

Volg ons op..

Ten Have Nieuwsbrief

Wist u dat wij een Ten Have Nieuwsbrief hebben, deze wordt maandelijks verstuurd. 
Wilt u de nieuwbrief ook ontvangen dan kunt u zich hier aanmelden.

U kunt het volgende verwachten in de nieuwsbrieven:

 • Tips
 • Nieuws
 • Aanbiedingen

 

Goedkoop tanken bij ons

8 maart 2018

Gisteren de Stentor gelezen? Lees het hier, en kom bij ons tanken. We zijn heel blij met de lage brandstofprijzen die AVIA toepast.

 

We mogen 3 wasboxen plaatsen

15 januari 2018

We hebben de vergunning binnen voor het plaatsen van 3 wasboxen. We hebben al een inpandige wasplaats, maar die is buiten onze openingstijden gesloten en er staat nog al eens een auto te wachten tot degene die aan het wassen is klaar is. De nieuwe wasboxen komen aan de kant van ons AVIA tankstation te staan, naast de Pak'n Bak aanhanger en de kledingcontainers. Het systeem van wassen is het zelfde als we nu hebben; met het inwerpen van 50 cent, 1 of 2 euro activeert u de spuit of zeepborstel. Zodra het beter weer is gaan we aan de slag met het plaatsen van de wasboxen.

 

 

Wij hebben een ServiceBook voor uw auto klaar staan!

10 juni 2017

ServiceBook is een digitaal .....

ServiceBook is een digitaal onderhoudsboekje, waarin de historie van uw voertuig wordt bijgehouden. Ook geeft ServiceBook de richtlijnen van onderhoud aan, zodat u altijd over de juiste informatie beschikt.

Wanneer u een factuur van ons per mail heeft ontvangen, krijgt u daarna automatisch een mail van ServiceBook waarin staat hoe u de app kunt installeren op uw telefoon.

Wilt u nu al uw ServiceBook app dan kunt u uw kenteken en mailadres doorgeven aan Marga via info@autobedrijftenhave.nl.

Ook kunt u zelf ServiceBook aanvragen door op uw mobiel naar http://mijn.servicebook.link/ te gaan. 

 

Wegwerkzaamheden

30 mei 2017

wegwerkzaamheden

Ons bedrijf is gewoon bereikbaar.Mischien heeft u het al wel gezien dat er gewerkt wordt aan de Constructieweg.Nee, helaas nog niet de aanleg van de ontsluitingsweg, de Transportweg.

Deze week worden er op verschillende punten langs de Constructieweg afwateringsputten geplaatst. Ook zal de bestrating "de stoep" vervangen worden. De gemeente laat overal dezelfde stenen leggen, zodat er eenheid ontstaat op het hele industrieterrein. Vervolgens zal er een extra laag teer aangebracht worden op een deel van de Constructieweg. De beide hobbels in de weg verdwijnen dan. Tijdens de wegwerkzaamheden, ook op de dag dat de teer aangebracht wordt, is ons bedrijf gewoon bereikbaar.

20 juni 2017

De waterafvoerputten zijn ondertussen geplaatst. Aan de voorkant bij het tankstation is de bestrating klaar en vandaag wordt de "berm" voor de garagedeuren er weer ingelegd. A.s. donderdag 20 juni worden de slechte stukken asfalt weggefreest en vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur wordt de definitieve asfaltlaag aangebracht. Er wordt dan geasfalteert van af Tielbeke richting ons autobedrijf. Vooraan bij het tankstation blijft een doorgang zodat u het tankstation gewoon de hele dag kunt bereiken.

tankstation bedrijf

  hoosbui .           tekening

  21-7-2016 had het gehoost.           24-5-2016 tekening op Dalfsennet

     

Ruitschade herstel

15 juni 2016

Voor ruitschade herstel kun u bij ons terecht, het maakt niet uit bij welke maatschappij u verzekert bent.

We zijn B2B partner van Glass Connect geworden. Dat betekent dat de factuur van de reparatie van een sterretje door ons tot het geheel vervangen van uw voorruit door uw verzekering via Glass Connect vergoed wordt zoals in uw polis voorwaarden staat. (lees meer)

     

Blij met Autofirst

25 maart 2016

Begin 2015 werden we gevraagd door Autofirst of we wilden meewerken aan een artikel in het Aftersales Magazine. Wij natuurlijk trots dat ze ons vroegen, dus meteen ja gezegd. Het resultaat kunt u lezen in het magazine van april 2015: http://archief.aftersalesmagazine.nl/aftersales-magazine-2015-04/page/58-59


Bouw autobedrijf en tankstation

24 mei 2014

Na 10 jaar een bedrijfspand huren, ging in februari 2014 de schop in de grond.

  

Meer foto's van de bouw vindt u op onze facebookpagina.

Eind maart 2014 stond in de Lemelervelder:

2 april 2014: http://www.ondernemend-lemelerveld.nl/nieuws/54-nieuwbouw-autobedrijf-ten-have           

Nieuws op sukerbiet.nl:

 2 april 2014:  http://www.ondernemend-lemelerveld.nl/nieuws/54-nieuwbouw-autobedrijf-ten-have           

Nieuws op sukerbiet.nl: